Image
Image

PAULAY BORHÁZ

Blanc-A gyöngyözőbor

2022 · Felső-Magyarországi OFJ szén-dioxid hozzáadásával készült száraz fehér gyöngyözőbor | Ár: 2500 Ft / palack

Furmint és Hárslevelű fajták házasítása tökéletes harmóniában, kirobbanó frissességgel. Könnyed, mégis lendületes és magával ragadó; tele gyümölcsökkel és pezsgéssel. Kiváló önmagában és koktélalapanyagnak (Aperol spritz!)is. A nyáresték bora, de a bubik miatt az év végi partiknak is elmaradhatatlan kelléke!

NÉBIH azon: IIRM

Alkoholfok10%
Maradék cukor9,2 g/l
Sav tartalom6,9 g/l
Űrtartalom0,75l

PAULAY BORHÁZ

Tokaji Sárga muskotály

2022 · OEM félszáraz fehérbor | Ár: 3000 Ft / palack

Bodzavirág illatú, friss, üde, ropogós, mégis karakteres; valódi nyári „bulibor”, Hegyalja rozéja! Szeptember közepén szüreteltük a Melegoldal dűlőből teljes érésben. Az erjesztés tartályban fajélesztő használatával történt; februárban palackba is került. Aperitifként, önmagában vagy fröccsnek, salátákhoz kitűnő választás!

NÉBIH azon: IIRS

Bor analitika

Alkoholfok11%
Maradék cukor2,8 g/l
Sav tartalom6,2 g/l
Űrtartalom0,75l
Image
Image
Image
Image

PAULAY BORHÁZ

Tokaji Furmint

2018 · OEM száraz fehérbor | Ár: 3000 Ft / palack

A Verebes dűlő hagyományos, bakművelésű tőkéiről származó birtok Furmint. A tétel 2/3 részt új akáchordóban, 1/3 részt tartályban erjedt ezért izgalmas, nem a megszokott ízvilágú bor; gazdag, tartalmas, itatja magát. Magnum palackban remek vétel

NÉBIH azon: GIUY

Alkoholfok13.5%
Maradék cukor7,2 g/l
Sav tartalom6,1 g/l
Űrtartalom1,5l
Image
Image

PAULAY BORHÁZ

„Joszif” Hárslevelű narancsbor

2019 · Felső-Magyarországi OFJ száraz fehérbor | Ár: 4000 Ft / palack

Az egyik legősibb, Grúziában honos borkészítési eljárás ihlette, rendkívüli egyediséggel bíró bor. Az alapanyagul szolgáló Hárslevelű fürtöket teljes érésben szüreteltük, majd bogyózást követően 10 napig kádban csömöszölve héjon erjesztettük. 14 hónap hordóban végzett seprőn érlelést követően került palackba szűrés nélkül, minimális kén felhasználásával. Az asztalon a rozmaringos libasült nagy barátja!

NÉBIH azon: GJMF

Alkoholfok12.5%
Maradék cukor4,6 g/l
Sav tartalom7,6 g/l
Űrtartalom0,75l

PAULAY BORHÁZ

Tokaji "Bitangjó" Furmint

2019 · OEM száraz fehérbor | Ár: 4500 Ft / palack

Október elején a Verebes dűlő teraszairól szüretelt gyönyörűen beérett szőlőből készült igazi „löszbor”. Az erjesztés fahordóban történt spontán módon, majd következő év nyár elején palackoztuk. A magyar konyha és fűszeresebb ételek kitűnő kísérője; de önállóan fogyasztva is nagy élmény!

NÉBIH azon: FMKF

Bor analitika

Alkoholfok11,5%
Maradék cukor1 g/l
Sav tartalom6,9 g/l
Űrtartalom0,75l
Image
Image
Image
Image

PAULAY BORHÁZ

Tokaji Hárslevelű – Melegoldal dűlő

2016 · OEM száraz fehérbor | Ár: 3000 Ft / palack

Gazdag, sokrétű illatvilág, mely mézes fűszerességre épül. Az illatjegyek az ízben szépen kiegészülnek a termőhely ásványosságával és az évjárat markáns savaival. A fürtöket október 17-én szüreteltük, spontán erjesztést követően következő év októberében került palackba. Edei gombás, fűszeres ételekhez csodásan párosítható.

NÉBIH azon: FGJC

Alkoholfok11%
Maradék cukor8,7 g/l
Sav tartalom9,1 g/l
Űrtartalom0,75l

PAULAY BORHÁZ

Tokaji Szamorodni

2019 · OEM tokaji száraz borkülönlegesség | Ár: 4000 Ft / palack

Ritka, mint a fehér holló. Egy méltánytalanul hanyagolt bortípusba szeretnénk újra lelket lehelni. Alapanyagában az összes általunk termelt fajta megtalálható, a csapadékos ősznek köszönhetően rengeteg botritisszel fűszerezve. A must spontán erjedt öreg tölgyhordókban, az érlelés pedig részben darabban, élesztőhártya alatt, kén nélkül történt. 4 év után került palackba. Színe a darabban tartás ellenére (a hártyaélesztőnek köszönhetően) világos; illata intenzív, mindent felülíróan markáns, megjelenik benne a zöld dió, pörkölt magvak sokasága, némi kávé és dohány. Íze hasonlóan gazdag, órákig szálazható, száraz sherryket és jurai sárga borokat idéző.

NÉBIH azon: FMKE

Bor analitika

Alkoholfok12%
Maradék cukor1,1 g/l
Sav tartalom6,7 g/l
Űrtartalom0,5l
Image
Image