A Paulay Borház születésének története

Léteznek olyan épületek, amelyek már ránézésre többre hivatottak, mint társaik. Pont ilyen Paluay Ede (1836-1894) neves Nemzeti Színház igazgató, drámaíró, műfordító, dráma pedagógus szülőháza; amely Tokaj történelmi városmagjában, a Hajdú köz 11. szám alatt található. A ház az 1700-as években épült, az évszázadok során többször bővítették illetve átépítették. Az 1950-es években a Csíki család tulajdonába került, majd két generációval később, 2010-ben elhatároztuk, hogy egy családi borászatot hozunk benne létre. 2011 májusában elkezdtük a ház teljes körű felújítását. A munkálatok során célunk volt, hogy a ház eredeti jellegét megőrizzük, a mai kor igényeinek megfelelő korszerűsítés mellett.

A tetőtérben összkomfortos, klimatizált vendégszobák kialakítására kerül sor, ahol nyugodt körülmények között pihenheti ki magát a fáradt utazó.

A ház teljes alapterületén lévő pincében, mely tökéletes menedéket nyújt a nyári forróság és a téli zimankó ellen, vendégeink megkóstolhatják az általunk készített borokat.

Borozónk egész évben nyitva tart!

A kitűnő borok mellett az általuk termesztett idény gyümölcsöket fogyaszthatják el családias körülmények között.

Szeretettel várjuk vendégeinket!