Image
Image

PAULAY BORHÁZ

Szőlőmust

Ár: 3000 Ft / palack
Mosolygós szőlőfürtök mézédes leve, igazi energiabomba! Mindenkinek, aki bort nem ihat!
Összetevők: szőlőmust
Átlagos energia és tápérték tartalom 100 ml-ben: 
-energia: 342 kJ (103kcal)
-fehérje: 0,3 g
-zsír: 0,3 g
-szénhidrát: 18,7 g
ebből cukor: 0g

Űrtartalom1,5l

PAULAY BORHÁZ

"Arborétum" Cuvée

2021 · OEM édes fehérbor | Ár: 4000 Ft / palack

Nagyon régi, filoxéra vész előtti hegyaljai fajták szülötte ez a különleges ízvilágú édes bor. Túlérett, de nem aszúsodó szőlőt szedtünk hozzá októberben, melynek mustja fahordóban erjedt. Rövid érlelés után nyár elején palackoztuk. Könnyebb desszertekhez jó választás, de önmagában is megállja a helyét. Az édesbor-barátok nagy kedvence!

NÉBIH azon: IIRR

Alkoholfok11%
Maradék cukor86 g/l
Sav tartalom6 g/l
Űrtartalom0,75l
Image
Image
Image
Image

PAULAY BORHÁZ

"Édes Verebes" Cuvée

2018 · OEM édes fehérbor | Ár: 4500 Ft / palack

Kövérszőlő és Sárga muskotály fajták erősen aszúsodott terméséből született fajsúlyos desszertbor. Illatában citrus- és bodzavirág, érett körte és őszi gyümölcsök kavalkádja fedezhető fel. Szájban koncentrált, mégis elegáns, zamatos, jól fogyasztható. Beltartalomra egy 4 puttonyos aszúnak felel meg. Édes gyümölcsdesszertekhez, tejszínes nehéz ételekhez, aromás sajtokhoz javasoljuk.

NÉBIH azon: HNWE

Alkoholfok11,5%
Maradék cukor105 g/l
Sav tartalom5,3 g/l
Űrtartalom0,5l

PAULAY BORHÁZ

Tokaji Szamorodni

2013 · OEM tokaji édes borkülönlegesség | Ár: 5000 Ft / palack

A bor alapanyagát a Furmint Hárslevelű és Kövérszőlő fajták adták. Október végi szüret után spontán erjedt, majd fejtést követően másfél évet érlelődött 3-4 éves zempléni tölgy hordókban. Kora ellenére mai napig gyümölcsös, sokrétűen gazdag, hosszan élvezhető bor.

NÉBIH azon: EPQC

Bor analitika

Alkoholfok12%
Maradék cukor96 g/l
Sav tartalom7,6 g/l
Űrtartalom0,5l
Image
Image
Image
Image

PAULAY BORHÁZ

Tokaji Fordítás

2017 · OEM tokaji édes borkülönlegesség | Ár: 7000 Ft / palack

Egy kitűnő, gazdag aszútermésű évjárat ritkán kóstolható bortípusa. Az aszú első préselését követően az aszútörkölyt újra felöntöttük Furmint murcival, majd két napos áztatás után préseltük. Erjedés után a bor még 2 évig érlelődött gönci hordóban. A palackozásra 2019 kora tavaszán, a szőlő könnyezésekor került sor. Illata és aromavilága nagy aszúkat idéző, de azoktól nyilván karcsúbb, légiesebb, könnyebben fogyasztható és értelmezhető. Valódi ritkaság, nem érdemes kihagyni!

NÉBIH azon: HNWG

Alkoholfok12,5%
Maradék cukor100 g/l
Sav tartalom7,3 g/l
Űrtartalom0,5l

PAULAY BORHÁZ

Tokaji Aszú 6 puttonyos

2013 · OEM tokaji édes borkülönlegesség | Ár: 16000 Ft / palack

Az elmúlt évtized egyik legjobb évjárata egyben a Birtok első aszúbora! Kitűnő alapanyagok, gazdag aszútermés került  a pincénkbe. Ezek alapozták meg ennek a mindenben a maximumot nyújtó csodának a karrierjét. A feltáratlan aszúszemek áztatásához tiszta Hárslevelű murcit használtunk, 24 órán keresztül ebben macerálódtak. A kíméletes préselést követően az erjedő aszú szerednyei hordókba került, ahol 3 és fél évig érlelődött, fejlődött. 2017 februárjában került palackba. Illatában aszalt kajszi, citrusok, botritisz, némi gyömbér; ízében ananászos kajszi mézes narancshéjjal, kakukkfűvel fűszerezve. A magas cukortartalmat derekas savak ellensúlyozzák, ezért a következő pohárral is kívánni fogjuk!

NÉBIH azon: EECK

Bor analitika

Alkoholfok10%
Maradék cukor158 g/l
Sav tartalom9,5 g/l
Űrtartalom0,5l
Image
Image