Image
Image

PAULAY BORHÁZ

Szőlőmust

Ár: 2200 Ft / palack
Mosolygós szőlőfürtök mézédes leve, igazi energiabomba! Mindenkinek, aki bort nem ihat!
Összetevők: szőlőmust
Átlagos energia és tápérték tartalom 100 ml-ben: 
-energia: 342 kJ (103kcal)
-fehérje: 0,3 g
-zsír: 0,3 g
-szénhidrát: 18,7 g
ebből cukor: 0g

Űrtartalom1,5l

PAULAY BORHÁZ

Tokaji Sárga muskotály

2019 · OEM félszáraz fehérbor | Ár: 2500 Ft / palack

Bodzavirág illatú, friss, üde, ropogós, mégis karakteres; valódi nyári „bulibor”, Hegyalja rozéja! Szeptember közepén szüreteltük a Melegoldal dűlőből teljes érésben. Az erjesztés tartályban fajélesztő használatával történt; februárban palackba is került. Aperitifként, önmagában vagy fröccsnek, salátákhoz kitűnő választás!

NÉBIH azon: HEXD

Bor analitika

Alkoholfok14%
Maradék cukor11,6 g/l
Sav tartalom6 g/l
Űrtartalom0,75l
Image
Image
Image
Image

PAULAY BORHÁZ

"Arborétum" Cuvée

2018 · OEM édes fehérbor | Ár: 3000 Ft / palack

Nagyon régi, filoxéra vész előtti hegyaljai fajták szülötte ez a különleges ízvilágú édes bor. Túlérett, de nem aszúsodó szőlőt szedtünk hozzá októberben, melynek mustja fahordóban erjedt. Rövid érlelés után nyár elején palackoztuk. Könnyebb desszertekhez jó választás, de önmagában is megállja a helyét. Az édesbor-barátok nagy kedvence!

NÉBIH azon: GIUZ

Alkoholfok10%
Maradék cukor89 g/l
Sav tartalom5,2 g/l
Űrtartalom0,75l

PAULAY BORHÁZ

Tokaji Kövérszőlő

2018 · OEM édes fehérbor | Ár: 3500 Ft / palack

Egy újra felfedezett régi fajta. A Melegoldal és Baksa alja dűlőkben termett, erősen töppedt szőlőfürtökből készített kitűnő desszertbor. Aszalt gyümölcsök kavalkádja gyönyörű citrusos háttérrel, nagyszerű egyensúllyal. Birsalmás, karamellás desszertekhez nagyon jól párosítható.

NÉBIH azon: GLWX

Bor analitika

Alkoholfok11%
Maradék cukor108 g/l
Sav tartalom6,2 g/l
Űrtartalom0,75
Image
Image
Image
Image

PAULAY BORHÁZ

"Édes Verebes" Cuvée

2017 · OEM édes fehérbor | Ár: 3500 Ft / palack

Kövérszőlő és Hárslevelű fajták erősen aszúsodott terméséből született fajsúlyos desszertbor. Illatában citrusvirág, érett körte és őszi gyümölcsök kavalkádja fedezhető fel. Szájban koncentrált, mégis elegáns, zamatos, jól fogyasztható. Beltartalomra egy 5 puttonyos aszúnak felel meg. Édes gyümölcsdesszertekhez, tejszínes nehéz ételekhez, aromás sajtokhoz javasoljuk.

NÉBIH azon: FJLQ

Alkoholfok11%
Maradék cukor121 g/l
Sav tartalom7,45 g/l
Űrtartalom0,5l

PAULAY BORHÁZ

Tokaji Szamorodni

2012 · OEM tokaji édes borkülönlegesség | Ár: 4000 Ft / palack

A Paulay Borház első forgalomba került tokaji különlegessége. A bor alapanyagát a borvidék két fő fajtája fele-fele részben adta. Október végi szüret után spontán erjedt, majd fejtést követően másfél évet érlelődött 3-4 éves zempléni tölgy hordókban. Kora ellenére mai napig gyümölcsös, sokrétűen gazdag, hosszan élvezhető bor.

NÉBIH azon: BMOL

Bor analitika

Alkoholfok12%
Maradék cukor94 g/l
Sav tartalom6 g/l
Űrtartalom0,5l
Image
Image
Image
Image

PAULAY BORHÁZ

Tokaji Fordítás

2013 · OEM tokaji édes borkülönlegesség | Ár: 5000 Ft / palack

Egy kitűnő, gazdag aszútermésű évjárat ritkán kóstolható bortípusa. Az aszú első préselését követően az aszútörkölyt újra felöntöttük Hárslevelű murcival, majd egy napos áztatás után préseltük. Erjedés után a bor még 2 és fél évig érlelődött gönci hordóban. A palackozásra 2018 kora tavaszán, a szőlő könnyezésekor került sor. Illata és aromavilága nagy aszúkat idéző, de azoktól nyilván karcsúbb, légiesebb, könnyebben fogyasztható és értelmezhető. Valódi ritkaság, nem érdemes kihagyni!

NÉBIH azon: FGJD

Alkoholfok12%
Maradék cukor88 g/l
Sav tartalom7,7 g/l
Űrtartalom0,5l

PAULAY BORHÁZ

Tokaji Aszú 6 puttonyos

2013 · OEM tokaji édes borkülönlegesség | Ár: 12000 Ft / palack

Az elmúlt évtized egyik legjobb évjárata egyben a Birtok első aszúbora! Kitűnő alapanyagok, gazdag aszútermés került  a pincénkbe. Ezek alapozták meg ennek a mindenben a maximumot nyújtó csodának a karrierjét. A feltáratlan aszúszemek áztatásához tiszta Hárslevelű murcit használtunk, 24 órán keresztül ebben macerálódtak. A kíméletes préselést követően az erjedő aszú szerednyei hordókba került, ahol 3 és fél évig érlelődött, fejlődött. 2017 februárjában került palackba. Illatában aszalt kajszi, citrusok, botritisz, némi gyömbér; ízében ananászos kajszi mézes narancshéjjal, kakukkfűvel fűszerezve. A magas cukortartalmat derekas savak ellensúlyozzák, ezért a következő pohárral is kívánni fogjuk!

NÉBIH azon: EECK

Bor analitika

Alkoholfok10%
Maradék cukor158 g/l
Sav tartalom9,5 g/l
Űrtartalom0,5l
Image
Image